Nepečený dort se slepovanými piškoty
Potřebujete:piškoty, nutelu nebo nugetu, jahody, kompotované broskve,cukrárenské želé, 1 velký bílý jogurt, 2 zakysané smetany, 1 tvaroh, šlehačku
Postup:
Piškoty poslepujeme nugetou. Vezmeme si dortovou formu, to vyložíme potravinovou fólií a pokryjeme slepenými piškoty, celé dno musí být zakryté. Všechny mléčné složky ( jogurt, zakysanou smetanu, šlehačku a tvaroh) vyšleháme v jednu hmotu a osladíme podle chuti, můžeme přidat i vanilkový cukr. Touto hmotou zalijeme piškoty. Dáme další vrstvu piškotů a opět krém, opakujeme, dokud forma není plná. Pak si připravte ovoce. Jahody nakrájejte, broskve si nakájejte na plátky, ovoce naskládejte navrch. Ovoce zalijeme cukrárenským želé. Potom dáme do lednice a vychladíme tři hodiny, může být i víc.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.