Než psa svěříte na hlídání, okoukněte terén. Zkouška na jednu noc se vyplatí

18. červenec 2019

Jestli máte naplánovanou dovolenou, která se nehodí pro vašeho psa, asi řešíte otázku, kam s ním. Vybrat si ze široké nabídky hlídacích služeb nemusí být vždy snadné.

Před volbou konkrétního místa byste měli mít jasno, jestli splňuje vaše kritéria. Například co se týče velikosti výběhu nebo kontaktu s ostatními zvířaty. Vhodné je také zapátrat po referencích. Cena za poskytované služby by v tomto případě neměla být hlavním vodítkem.

„Stejně jako lidé i psi mají individuální povahu a jde o to, jestli majitel hotelu nebo psí školky k tomu bude i tak přistupovat. Zajímat by ho měly návyky vašeho čtyřnohého přítele, stravovací rituál i venčení. Na druhou stranu také to, jestli je zvíře proočkované a zbavené všech parazitů. Podle toho poznáte, do jaké péče svého miláčka dáváte,“ ujišťuje Jana Kosniovská.

Psovi pomůže noc na zkoušku

Pes musí cítit pachovou stopu svého pána, proto mu do hotelu přibalte jeho hračky, dečku a vše, na co je zvyklý. Zvíře tak bude klidnější. Některé hotely dokonce nabízejí noc na zkoušku, kdy se pes zase vrátí domů a přesně tento moment si zafixuje do mozku. Takže už ví, že ho neodkládáte napořád.

Zdravotní problémy během pobytu

„Než se za vámi zavřou dveře psího hotelu, je třeba seznámit provozovatele, zda se váš pes dobře snese s dalšími ubytovanými plemeny a současně se psy opačného či stejného pohlaví. V případě pokousání, nebo tržných ran u zvířete bych doporučila uzavření pojistky na obou stranách.“

Co znamená, když pes žere často a velké množství trávy? Jak velkou hrozbou pro psy je voda z bazénu? Poslechněte si zánam.

autor: Věra Říhová
Spustit audio

Související