Pikantní sýrová roláda s ořechy
Potřebujete: eidam, netučný tvaroh, smetanový sýr, máslo, sůl, pepř, kajenský pepř, worcestrová omáčka, petrželka, vlašské ořechy
Postup:
Eidam dáme do sáčku a vložíme do teplé vody, aby změkl. Můžeme také přímo na pečicí papír vyskládat plátky eidamu a nechat v troubě změknout. Náplň: Smícháme si tvaroh, smetanový sýr, máslo, worcestrovou omáčku, nasekanou petrželku a ořechy. Dochutíme pepřem, solí, kajenským pepřem. Pokud jsme sýr nechali změknout ve vodě, vyndáme změklý ze sáčku, dáme na potravinovou folii a rozválíme a poklademe náplní, zavineme a pořádně stahujeme. Pokud jsme dali sýr na pečicí papír, vytáhneme z trouby, poté naplníme, zarolujeme. Roládu necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.