Pikantní sýrová roláda s ořechy

Potřebujete: eidam, netučný tvaroh, smetanový sýr, máslo, sůl, pepř, kajenský pepř, worcestrová omáčka, petrželka, vlašské ořechy

Postup:
Eidam dáme do sáčku a vložíme do teplé vody, aby změkl. Můžeme také přímo na pečicí papír vyskládat plátky eidamu a nechat v troubě změknout. Náplň: Smícháme si tvaroh, smetanový sýr, máslo, worcestrovou omáčku, nasekanou petrželku a ořechy. Dochutíme pepřem, solí, kajenským pepřem. Pokud jsme sýr nechali změknout ve vodě, vyndáme změklý ze sáčku, dáme na potravinovou folii a rozválíme a poklademe náplní, zavineme a pořádně stahujeme. Pokud jsme dali sýr na pečicí papír, vytáhneme z trouby, poté naplníme, zarolujeme. Roládu necháme vychladnout.

autor: Mirka Teichmanová

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.