Klobásníky (vdolky plněné masem)
Potřebujete:mleté maso, česnek, strouhanku, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, 3 žloutky, 1 lžička soli, 2dcl oleje, 6dkg kvasnic, ¼l mléka
Postup:
Mleté maso smícháme se solí, pepřem, česnekem a strouhankou (připravíme podobně jako na sekanou). Z cukru, mléka a kvasnic si zaděláme kvásek, necháme vzejít a smícháme s moukou, žloutky, solí, olejem. Z těsta si uděláme bochánky, které rozplácneme a naplníme masem. Z tohoto uděláme kouli. Vdolky necháme na plechu ještě trochu vykynout. Potřeme vejcem a dáme péci. Když jsou vdolky hotové, tak ještě potřeme vajíčkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.