Naložené krouhané zimní zelí
Potřebujete (na 10 kg zelí):20 dkg soli,2 dkg celého kmínu,15 dkg nakrájené cibule,jeřabiny,jablka,mrkev
Postup:
Zelí prosypeme solí, kmínem, přidáme nasekanou cibuli, jeřabiny a jablka, mrkev. Směs sešlapeme nebo upěchujeme ve vaně a přebytečnou šťávu odlijeme stranou. Šťávu nevylíváme. Směs naporcujeme do sklenic, po týdnu přendáme do chladnější místnosti. Odlitou šťávu průběžně do sklenic doléváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka