Drobenková buchta
Potřebujete:25dkg polohrubé mouky,16dkg tuku,12dkg cukru,1 žloutek,½ balíčku prášku do pečiva,60dkg nastrouhaných jablek,3 lžíce cukru,1 lžičku škrobové moučky,skořici, rozinky,ořechy,250g měkkého tvarohu,1 vejce,2 lžíce vanilkového cukru
Postup:
Z mouky, tuku, cukru, žloutku a prášku do pečiva si vytvoříme drobenku. Použijeme menší plech a víc než jednu třetinu rozdrobíme na dno plechu. Smíchaná jablka s cukrem, škrobovou moučkou a skořicí rozprostřeme na drobenku na dně plechu. Smícháme si tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem a vše naneseme na jablka. Úplně navrch dáme zbytek drobenky. Dáme péct.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.