Pivní sekaný řízek

Potřebujete:350gr mletého masa,150ml světlého piva,100gr tvrdého sýra,100gr měkkého salámu,4 stroužky česneku,1 feferonka,sůl,strouhanka,tuk na smažení,Na obalení:80gr hladké mouky,1 vejce,100ml světlého piva

Postup:
Maso našleháme s pivem a vmícháme kostičky sýra a salámu.Osolíme,přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou feferonku.Je-li potřeba,zahustíme strouhankou.Ze směsi vytvoříme podlouhlé řízky,které obalujeme v těstíčku z mouky,piva a vejce a smažíme v rozpáleném tuku.podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninový salát.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.