Rajská omáčka
Potřebujete:cibuli,máslo,cukr,hladkou mouku,masový vývar,celý pepř,nové koření,bobkový list,hřebíček,celou skořici,rajský protlak (kečup),smetanu
Postup:
Na másle lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku, ke které přisypeme cukr a necháme ho mírně zkaramelizovat, potom přidáme mouku, kterou se vším dobře promícháme. Přilijeme trochu vývaru, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a kousek celé skořice nebo špetku mleté. Po provaření přidáme kečup nebo rajský protlak a znovu povaříme. Přidáme smetanu, někdy postačí i mléko, povaříme a přecedíme. Můžeme podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.