Perníčky od paní Jiřiny
Potřebujete:40dkg hladké mouky,14dkg práškového cukru,5dkg másla,2 velké lžíce tekutého medu,2 celá vejce,1 malá lžička jedlé sody,3 velké lžíce perníkového koření,1 vejce na potření perníčků
Postup:
Všechny suché přísady zamícháme, přidáme ostatní přísady a zpracujeme. Necháme v lednici nejlépe přes noc odpočinout a poté vykrajujeme tvary, které zrovna chceme péct. Pečeme na 180 stupňů. Po vyndání z trouby ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, aby se perníčky krásně leskly. Polevu uděláme z bílku, citrónové šťávy a jemně přesátého práškového cukru, vyšleháme do hustého sněhu a vychladlé perníčky zdobíme podle fantazie.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka