Salát z červené řepy a zelí

Potřebujete:2,5kg červené řepy,2,5kg hlávkového zelí,½ kg cibule,½ l vody,½ l octa,45dkg cukru,4 lžíce soli,2 lžíce kmínu

Postup:
Bulvy řepy uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Zelí si nakrouháme a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše důkladně promícháme. Dáme do sklenic a 20 minut při 80ti stupních sterilujeme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu
  • Krmítko
    Krmítko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.