Salát z kysaného zelí s pomeranči

Potřebujete:500g kysaného zelí,2 pomeranče,svazek pažitky,50g rozinek,zakysanou smetanu,1 lžíci jablečného octa,špetku mletého kmínu,sůl,pepř,1 lžíci vlašských ořechů

Postup:
Připravíme si zálivku ze smetany, octa, kmínu a soli. Okapané zelí překrájíme, dílky pomerančů nakrájíme na menší kousky. Pažitku nasekáme nadrobno, přidáme namočené rozinky, opepříme. Zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme. Na jednotlivé porce nasypeme ořechy.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.