Pečená dýně hokkaidó

Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.

Suroviny:

  • dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (rozmarýn, oregano)

Postup:
Dýni rozkrájíme na půlměsíčky nebo menší kostky. Hokkaidó loupat nemusíme, pečením slupka změkne. 

Troubu předehřejeme na 180°C, dýni vsypeme do mísy, zakápneme trochou oleje a promícháme. Osolíme a opepříme, vyskládáme na plech a dáme do trouby.

Pečeme asi 25 minut, větší kousky se pečou trochu déle.

Podáváme s bílým pečivem a dýni ještě posypeme čerstvými bylinkami.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.