Hříbky po provensálsku
Potřebujete: 12 středně velkých hříbků,1 stroužek česneku,5 lžic olivového oleje,několik lístků rozmarýnu,1 lžička sekaných lístků tymiánu,3 sekané lístky šalvěje,1/2 rozdrceného bobkového listu
Postup:
Hříbky očistíme, opláchneme a osušíme. Stroužek česneku oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s olivovým olejem, rozmarýnem, tymiánem, šalvějí a bobkovým listem. Celé hříbky potřeme ochuceným olejem, položíme kloboučky dolů na horký rošt a grilujeme 4 minuty, obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme další 4 minuty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.