Škvarkový chléb
Potřebujete:1½ lžíce oleje,350 ml vody,2 lžíce mléka,2 lžičky soli,1 lžíci cukru,600g tmavé chlebové mouky,½ kostky droždí,2 lžičky kmínu,8 – 10 lžic škvarků
Postup:
Dáme suroviny do pekárny, jak je napsáno a necháme péct. Můžeme péct také v troubě. Zaděláme si kvásek a necháme ho vzejít, poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny kynout. Poté zvolna pečeme v troubě asi dvě hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka