Jidáše

Potřebujete:250ml mléka,2 žloutky,1 vanilkový cukr,půl kostky droždí,sůl,25dkg polohrubé mouky,25dkg hladké mouky,9dkg cukru,citrónovou kůru,12dkg másla

Postup:
Připravíme si kvásek a necháme chvíli odpočinout. Pak přidáme mléko, mouku, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo a zaděláme v tužší těsto, které se nelepí. Necháme 45 minut kynout. Pak dáme na vál a vyválíme si válečky 1 až 1,5 cm silné a 25 cm dlouhé. Svineme je do závitku nebo zapleteme. Necháme ještě na plechu asi 15 minut kynout. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut dozlatova. Vychladlé je můžeme rozříznout a potřít medem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.