Králík moderní hospodyně
Potřebujete:1 králíka, 100g slaniny, 4 stroužky česneku, 2 větší cibule, sůl, 1/2 lžičky pepře, větší špetku ostré papriky nebo chilli koření, 1 lžíci octa, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci sojové omáčky, olej
Postup:
Králíka rozporcujeme a prošpikujeme, osolíme a potřeme polovinou drceného česneku a mírně podlijeme, dáme do trouby. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, sůl, zalijeme šálkem vody, přidáme ocet, šťávu z citrónu a sojovou omáčku. Povaříme asi 10 minut. Pak králíka zalijeme omáčkou a dopečeme. Maso občas přelijeme výpekem, výpek případně zředíme horkou vodou a přidáme zbytek česneku. Podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.