Řízky z králíka

Potřebujete:zadní stehna králíka, česnek, sůl, strouhanka, mouka, vejce, olej nebo sádlo na smažení, pivo, petrželka

Postup:
Stehna vykostíme a mírně naklepeme, abychom přetrhali blány. Do masa vetřeme rozetřený česnek se solí. Do rozšlehaného vajíčka kromě piva přidáme nadrobno nasekanou kudrnatou petržel. Maso obalíme v mouce, pak ve vejci s pivem a nakonec ve strouhance a dáme smažit.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.