Naložený králík

Potřebujete: králíka, 2 -3 cibule,kmín, sůl, pepř Marináda: 2dcl oleje, plnotučná hořčice, 1 lžička sladké papriky, 3 stroužky česneku

Postup:
Králíka naporcujeme, posolíme, pokmínujeme. Nakrájíme cibule na proužky, dáme na králíka, který může být rovnou v pekáči s poklopem, kde se bude péct. Marináda: do půllitru nalít 2dcl oleje, přidat hořčici, lžičku papriky, 3 stroužky česneku a dolít vodou až po okraj sklenice. Marinádu rozkvedláme. Králíka s cibulí zalijeme marinádou a necháme 1 až 5 dnů odležet ve studenu. Králíka pečeme pomalu a dlouho.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.