Pikantní králík
Potřebujete:1 králíka, sůl, slaninu, 2 cibuli, grilovací koření, tymián, kečup, česnek, zelenou papriku, 10 dkg suchého salámu
Postup:
Porce králíka protkneme klínky slaniny, osolíme, posypeme grilovacím kořením a tymiánem a necháme proležet. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, kečup, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na nudličky a dusíme několik minut. Pak vše podlijeme vodou a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče, přitom porce obracíme a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme salám nakrájený na jemné nudličky a ještě chvíli dusíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.