Pikantní králík
Potřebujete:1 králíka, sůl, slaninu, 2 cibuli, grilovací koření, tymián, kečup, česnek, zelenou papriku, 10 dkg suchého salámu
Postup:
Porce králíka protkneme klínky slaniny, osolíme, posypeme grilovacím kořením a tymiánem a necháme proležet. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, kečup, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na nudličky a dusíme několik minut. Pak vše podlijeme vodou a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče, přitom porce obracíme a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme salám nakrájený na jemné nudličky a ještě chvíli dusíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.