Ovarové koleno

Potřebujete: zadní vepřové koleno, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl

Postup:
Koleno umyjeme, dáme do hrnce, přidáme jeden bobkový list, nové koření, pepř, osolíme. Vaříme asi dvě hodiny, dokud maso nejde od kosti. Můžeme jíst s křenem s jablkem nebo s utřeným česnekem smíchaným s plnotučnou hořčicí a chlebem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.