Vánoční černá omáčka
Potřebujete:sušené švestky, rozinky, ořechy vlašské i burské, perník, třtinový cukr nebo med
Postup:
Sušené švestky povaříme ve vodě, přidáme rozinky a ořechy a znovu povaříme až švestky změknou. Zahustíme perníkem a přisladíme podle chuti a můžeme přidat i skořici. Podáváme k vánočce.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.