Vánoční perníčky

Potřebujete: 2,5 hrnku hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 2 lžíce rozehřátého másla, 2 lžíce rozehřátého medu, ½ lžičky tlučeného anýzu, ½ lžičky mleté skořice, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 vejce

Postup:
Smícháme máslo, med, cukr, vmícháme vejce, přidáme mouku, prášek do pečiva, koření. Vypracujeme těsto, když máme hotové dáme do lednice a necháme tam přes noc. Těsto vyndáme, vyválíme 5mm tenkou placku a vykrajujeme tvary. Ty vkládáme na tukem vymazaný plech a dáme péci do trouby rozpálené na 150 stupňů. Po vyndání zdobíme cukrovou polevou.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.