Náplň do řepánků
Potřebujete:cukrovou řepu, mák, vanilkový cukr, skořicový cukr, řebíček, utlučené nové koření, citrónovou kůru, rum
Postup:
Řepu důkladně omyjeme, oloupeme a zhruba hodinu vaříme a nastrouháme. Mák uvaříme ve sladké vodě z řepy. Přidáme vanilkový a skořicový cukr, koření a rum. Uděláme náplň a do klasického kynutého buchtového těsta dáváme dost náplně. Pečeme a ještě teplé potřeme máslem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka