Bezinkový likér

Potřebujete:2l bobulek černého bezu, 1l vody, 1kg cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce mleté kávy, ½ l rumu

Postup:
Bobulky lehce propláchneme a zalijeme vodou, necháme 10 minut vařit, pak scedíme přes pláténko, přidáme cukr a vaříme 5 minut. Poté přidáme vanilkový cukr a kávu a vaříme ještě asi 5 minut. Necháme vychladit a přidáme rum.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.