Reveňová bublanina
Potřebujete:reveň,20dkg polohrubé mouky, 20dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, 4 bílky, 30dkg pískového cukru, horká voda
Postup:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny a postupně tam přidáváme 4 lžíce horké vody a mouku také po lžících. A poté ještě přidáme dalších 12 lžic horké vody. Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto dáme do vymazané a vysypané formy a na těsto naklademe na kolečka nakrájenou reveň, kterou jsem těsně před tím obalili v moučkovém cukru. Pečeme asi ¾ hodiny na 180°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka