Šťáva z květů černého bezu
Potřebujete:30 květů, 2litry převařené vody, 7dkg kyseliny citrónové nebo 2 citróny, 2kg cukru
Postup:
Květy namočíme do vody a přidáme kyselinu citrónovou nebo citrón a necháme dva dny louhovat. Potom přecedíme, přidáme cukr, dáme zahřát a před varem odstavíme. Necháme trochu vychladit, nalijeme do lahví (až po vrch) a uzavřeme. Necháme v chladnu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.