Květákový salát

Potřebujete:1 menší květák, 2 natvrdo uvařená vejce, 100g anglické slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, Citrónovou šťávu, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce nasekané řeřichy (nemusí být), Sůl, Pepř

Postup:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Na pánvi opečeme kousky slaniny. Uvařená vejce i slaninu necháme vychladnout a promícháme s květákem. Připravíme zálivku. Do zakysané smetany vmícháme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Vše smícháme a necháme vychladit.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.