Pravá italská pizza
Potřebujete:1kg hladké mouky, 2 sáčky sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, ½ litru vlažné vody, 1dcl oleje Kečup, Strouhaný tvrdý sýr, Oregáno
Postup:
Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme dohromady. Pak přidáme vlažnou vodu a olej a zpracujeme v těsto, přikryjeme ho mokrou utěrkou a asi hodinu necháme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6-7 dílů, dáme do svačinových sáčků a důkladně z toho vytlačíme vzduch, zavážeme a ještě asi půl hodiny necháme v pokojové teplotě odpočinout. Pak vložíme do chladničky, kde vydrží 7-10 dní. Z jednoho dílku těsta uděláme buď jednu velkou pizzu nebo dva langoše. Upečené pizzy nebo usmažené langoše mažeme kečupem, sypeme sýrem a posypeme orgánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.