Pivní lívance s medem a ořechy
Potřebujete:100ml černého piva, 100ml mléka, 120g hladké mouky, 10g cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, Citrónová kůra, 8 lžic medu, Sekané ořechy, Skořicový cukr, Olej na smažení, Sůl
Postup:
Pivo necháme přejít varem, přidáme mléko a zamícháme. Přisypeme hladkou mouku, cukr, med, citrónovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Ze směsi upečeme lívance, které posypeme skořicovým cukrem a oříšky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.