Rychlí utopenci
Potřebujete:1/2kg kabanosu nebo buřtů, 4 cibule Marináda: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce worcestru, 8 lžic vody, ½ lžičky soli, ½ lžičky Chili, ½ lžičky papriky
Postup:
Buřty nebo kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli také nakrájíme na kolečka. Marinádu povaříme na hladkou hmotu, necháme vychladit a do sklenice narovnáme buřty, cibuli a zalijeme marinádou. Necháme do druhého dne odležet a můžeme konzumovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.