Králík se šípkovou omáčkou

Potřebujete:Zadní králičí stehna, Slanina, Máslo, Kořenová zelenina, Sůl, Pepř drcený, Nové koření, Celý pepř, Bílé víno, Vývar, Šípková marmeláda

Postup:
Stehna prošpikujeme, potřeme rozpuštěným máslem, obložíme kořenovou zeleninou, necháme přes noc odležet. Druhý den osolíme a opepříme, přidáme koření, podlijeme bílým vínem a vývarem. Pečeme v troubě. Když je králík měkký, sos propasírujeme, přidáme šípkovou marmeládu, můžeme naředit podle potřeby. Vložíme zpět maso, mírně povaříme a podáváme s knedlíkem.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.