Spirálový dort

Potřebujete:25dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1,5dcl oleje, 1dcl horké vody, 24dkg moučkového cukru, kakao, dvě šlehačky a dvě hořké čokolády na náplň

Postup:
Dvě hořké čokolády a šlehačky svařit den předem a druhý den ušlehat, můžeme přidat stužovač. Ušleháme čtyři žloutky s vanilkovým cukrem a s 12 dkg moučkového cukru. Poté přidáme olej a horkou vodu, zase se to vyšlehá. Pak přidáme hladkou mouku a přášek do pečiva, zamícháme. Ze čtyř bílků a zbytku cukru ušleháme sníh, poté zamícháme do těsta. Rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, začínáme dávat těsto od středu formy. Nejprve dáme dvě lžíce světlého těsta a jednu lžíci kakaového a opět dvě světlého a jednu kakaového až do konce. Pečeme na 180 stupňů. Po vyndání dvakrát prokrojíme dort, naplníme připravenou náplní a zbytkem potřeme celý dort.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.