Žemlovka naslano
Potřebujete:Staré housky, Máslo, Šunka, Sýr plátkový, Sýr nastrouhaný, Rajče, Vejce
Postup:
Housky rozkrojíme napůl nebo na čtvrtky a každou z těch čtvrtek potřeme máslem, na každou dáme plátek šunky, plátek sýra a plátek rajčete. Připravíme si pekáček nebo zapékací misku a obložené kousky housek klademe vedle sebe jako „hradbičku“. To celé na závěr zasypeme strouhaným sýrem a polijeme vajíčkem a dáme zapékat. Můžeme posypat i nějakým kořením, například pepřem čerstvě mletým. Pečeme odkryté, dozlatova. Po upečení naprocujeme jako žemlovku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka