Domácí rychlý chléb
Potřebujete:1/2 l vlažné vody 1 kostku droždí 1 lžičku cukru 250g hladké mouky500g hladké mouky 2 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu
Postup:
Půl litru vlažné vody, droždí, cukr a 250 gramů hladké mouky promícháme na kvásek. Poté přidáme dvě lžičky soli, dvě lžičky drceného kmínu a 500 g hladké mouky a zpracujeme do těsta. Necháme přikryté vykynout, poté na vále z těsta uděláme tvar veky a na plechu s pečicím papírem necháme ještě kynout. Potřeme a i během pečení potíráme vodou se solí (1dcl vody a 2 rovné lžičky soli). Pečeme 15 minut na 250 stupňů a dopékáme na 180 stupňů. Potřeme a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.