Vejfukáčky

Potřebujete:Těsto: 1/4kg mletých vlašských ořechů 1/4kg moučkového cukru 1 žloutek 1 celé vejce Poleva: 9 lžiček moučkového cukru 1 bílek

Postup:
Na vále uděláme těsto, vyválíme placku, rádýlkem vyřežeme čtverečky. Ty dáme na plech a na každý lžičkou nalijeme vždy trochu polevy (cukr s bílkem, který umícháme). Na polevu položíme rozinku, brusinku nebo kandovanou višni. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.