Slané vdolky
Potřebujete: 1 balíček kvasnic Trochu cukru Trochu mléka 1litr hladké mouky 1/2l polohrubé mouky 1dcl oleje 2 žloutky sůl
Postup:
Z kvasnic, mléka a cukru zaděláme kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Těsto necháme vykynout, potom vykrajujeme lžící vdolky. Na plech dáme bochánky, vložíme do trouby, která je předehřátá na 180-200°C a hodně zprudka dáme péct. Když se napůl opečou, potřeme žloutkem, otočíme je, dopečeme a na závěr potřeme mlékem a máslem. Na vrch posypeme hrubou solí, můžeme i mákem nebo kmínem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka