Svíčková z divoké kachny

Potřebujete:1-2 divoké kachny 3 velké mrkve 1 celer 2 petržele Tlučený jalovec Trochu soli 20dkg špeku ¼ másla 3-5dcl bílého vína 1/2l vývaru z drůbku nebo zeleniny 1 koflík smetany 1 citrón 2 lžíce zavařeniny (jeřabiny, brusinky nebo i rybíz) 10 kuliček celého černého pepře 10 kuliček jalovčinky 5 kuliček nového koření 1 bobkový list Trochu tymiánu

Postup:
Kachnu oškubeme, očistíme, posypeme tlučeným jalovcem a dáme odležet asi na tři dny do chladna. Poté vyndáme, prošpikujeme špekem, osolíme a dáme osmahnout na rozškvařený špek. Na másle osmahneme zeleninu, osolíme a přidáme k nakrájené kachně. Podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme za stálého podlévání vínem. Když je všechno měkké, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme, přilijeme smetanu, přidáme zavařeninu, trochu citrónové šťávy a nastrouhané kůry. Promícháme a necháme přejít varem. Servírujeme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu, lžící smetany nebo šlehačky a několika bobulkami jeřabin nebo brusinek.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.