Uzené makrely
Potřebujete:2l vody 1 nastrouhaný celer 3 nastrouhané petržele 2 palice česneku 10 bobkových listů Lžíce černého pepře Lžíce nového koření Lžíce majoránky 6 lžic soli Makrely či jiný druh ryby
Postup:
Všechny ingredience (kromě ryby) povaříme, necháme vychladnout a vytvořeným lákem zalijeme ryby. Na dva dny dáme uležet do chladničky. Třetí den ryby vyndáme a udíme na 70-80°C zhruba dvě hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka