Čokoládová bábovka

Potřebujete:5 vajec 2 1/2 hrnku polohrubé a hladké mouky (půl na půl)2 1/2 hrnku práškového cukru 3 vrchovaté lžíce kakaa 6 lžic mléka 1 máslo Prášek do pečiva Vanilkový cukr

Postup:
Máslo rozkrájíme do kastrolku, přidáme kakao, cukr a mléko a rozpustíme ve vodní lázni. Pozor, směs se nesmí škvařit. Z této hmoty odebereme jednu třetinu na následné potření po upečení. Do zbylých dvou třetin přidáme vejce se špetkou soli, důkladně zašleháme a nakonec přimícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Pečeme pomalu při 160ti stupních. Po upečení potřeme čokoládovou hmotou, kterou jsme si na počátku oddělili.


Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.