Dýňové bonbóny
Potřebujete:4kg dýně nakrájené na kostky 4x4cm 3kg cukru 4-6 lžic citrónové šťávy Ovocná nebo rumová tresť
Postup:
1.den: Do velkého hrnce vložíme kostky dýně, přidáme 1,5kg cukru, promícháme a uložíme do chladu.
2.den: Ke směsi přidáme kyselinu citrónovou, vše znovu promícháme, necháme přejít varem, přidáme ovocnou nebo rumovou tresť, promícháme a znovu uložíme do chladu.
3.den: Do směsi přidáme druhou polovinu cukru, promícháme, necháme znovu přejít varem a opět uložíme do chladu.
4.den: Směs scedíme a sušíme buď v troubě do 40°C nebo v sušičce, ve které je to rychlejší. Sušíme tak dlouho, dokud bonbóny nejsou v „gumoidním“ stavu.
Zbylou tekutinu můžeme použít jako šťávu na pití.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka