Bábovka z jablek
Potřebujete:18dkg cukru krupice 3 vejce 18dkg polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 18dkg rozpuštěného tuku (máslo) 4 velká jablka Skořice Posekané vlašské ořechy
Postup:
Cukr a vejce ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a rozpuštěný tuk. Do těsta vmícháme jablka nakrájená na kostičky cca 1cm (i se slupkou), ochucená troškou skořice a ořechy. Dáme do formy a pečeme 45 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.