Rebarborový drobenkový koláč pro 4 osoby
Potřebujete: 5 stonků rebarbory, 2 lžíce vína (bílé nebo červené), 75 g mletého cukru, 175 g hladké mouky, 50 g hnědého cukru, 100 g másla, 25 g rozinek
Postup:Předehřejte velkou pánev a na nejvyšší stupeň také troubu. Rozkrájenou rebarboru s cukrem a vínem dejte na pánev a vařte 5 minut. Mezitím v míse rozmačkejte mouku s máslem, přidejte hnědý cukr a rozinky a ještě promíchejte. Do ohnivzdorné misky dejte rebarborovou směs a posypte drobenkou z mouky, másla a cukru. Zapečte v troubě 5 až 10 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.