Rebarborový drobenkový koláč pro 4 osoby

Potřebujete: 5 stonků rebarbory, 2 lžíce vína (bílé nebo červené), 75 g mletého cukru, 175 g hladké mouky, 50 g hnědého cukru, 100 g másla, 25 g rozinek

Postup:Předehřejte velkou pánev a na nejvyšší stupeň také troubu. Rozkrájenou rebarboru s cukrem a vínem dejte na pánev a vařte 5 minut. Mezitím v míse rozmačkejte mouku s máslem, přidejte hnědý cukr a rozinky a ještě promíchejte. Do ohnivzdorné misky dejte rebarborovou směs a posypte drobenkou z mouky, másla a cukru. Zapečte v troubě 5 až 10 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.