Bedly na víně
Potřebujete: 1 kg bedel, 1 dl bílého vína, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, šťáva z půlky citronu, pepř, sůl, máslo
Postup: Hlavičky bedel oloupeme a prudce z obou stran na oleji. Potom je vyrovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Pak podlijeme bílým vínem a povaříme. Tuto směs, kterou ještě ochutíme citronovou šťávou, přelijeme přes hlavičky bedel. Pečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.