Bramborová pizza
Potřebujete: 750 g brambor, 100 - 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dcl mléka, 1 krabička malých rajčat, 1 balíček Mozarelly, 100 g rajského protlaku, 1 nožička klobásy, 10 oliv, 5 stroužků česneku, 1 lžička oregána nebo majoránky, mletý pepř, sůl, olej na vymazání
Postup: Brambory nastrouháme podobně jako na chlupaté knedlíky, zalijeme vajíčkem, přidáme mléko a mouku, okořeníme. Do vymazané dortové formy nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi deset minut. Poté vyjmeme, potřeme těsto protlakem, přidáme sýr, klobásu, olivy, česnek, rajčata a další suroviny podle individuální chuti. Vložíme opět do trouby a dopečeme dorůžova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.