Kvasnicová polévka se zeleninou
Potřebujete: 100 g droždí, 40 g tuku, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 1.5l vody, 200 g pokrájené zeleniny, magi, sůl
Postup: Na tuku osmahneme cibulku a rozdrobíme droždí, jakmile se rozpustí a začne hnědnout zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, povaříme s očištěnou nadrobno nakrájenou zeleninou, ochutíme solí a magi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.