Osvěžující cuketa (salát)

Potřebujete: 4 mladé cukety (do 20 cm, 3-4 cm v průměru), 200 ml octa, 100-150 ml cukru (dle chuti), 150 ml vody, 1 plná lžička soli, 1/2 lžičky sušené bazalky, pepř, dle chuti ještě špetka pálivé mleté papriky

Postup: Cukety neloupeme, jen nakrájíme na kolečka (3-4 mm). Z octa, cukru, soli a vody uvaříme marinádu, ke konci přidáme koření. Do horké marinády přidáme kolečka cuket, lehce zamícháme a necháme vychladit. Odkapané, ještě ponecháme chvíli v lednici a podáváme jako salát. Kdo má rád, může přidat do marinády společně s cuketou ještě kolečka cibule, předem povařená 3 minuty.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.