Mrkvová bábovka
Potřebujete: 350 g jemně nastrouhané mrkve, 180 g moučkového cukru, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce oleje, špetka soli
Postup: Vše smícháme, nalijeme do řádně vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pak už jen upečeme a pocukrujeme.
Tip navíc: do těsta můžete přidat pár kapek pomerančové esence, která moučník krásně provoní a návštěvy se budou divit nad tou zvláštní chutí oranžové bábovky.
Recept nám zaslala paní Lenka z Litomyšle. Děkujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka