Jatýrka v anglické slanině
Potřebujete: 600 gramů kuřecích jater, 200 gramů anglické slaniny, tymián, 2 stroužky česneku, olej pepř, sůl, párátka
Postup: Kuřecí játra omyjeme, opepříme, každé jatýrko zvlášť zabalíme do plátku slaniny a sepneme párátkem. Na pánvi zahřejeme větší množství oleje, přidáme česnek, špetku tymiánu, obalená játra namírném plameni osmažíme. Hotová játra osolíme a podáváme jako malé občerstvení nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.