Smažená játra s nivou a smetanou
Potřebujete: 20 dkg žampionů, 20 dkg nivy, 50 dkg kuřecích jater, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka mletého pepře, lžíce oleje
Postup: Nakrájenou slaninu osmažíme, přidáme žampiony a opět osmahneme. Nalijeme smetanu, zahustíme nastrouhanou nivou a krátce povaříme. Na jiné pánvi vzpěníme cibulku, přidáme pokrájená játra a podusíme. Přidáme rozetřený česnek a pepř. Hotová játra vložíme do nivové omáčky, promícháme a dle chuti osolíme. Podáváme s rýží, či bramborami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.