Dezert z Lučiny
Potřebujete: 1 hrnek silné kávy, 0,5 dl rumu, 4 Lučiny, 4 lžíce moučkového cukru, 1 šlehačka, balíček dětských nebo cukrářských piškotů, strouhaná čokoláda nebo granko
Postup: Smícháme kávu s rumem. V této tekutině namáčíme piškoty. Do misek nebo pohárů se dají namočené piškoty, na to hmota z Lučiny, potom opět piškoty a opět hmota. Povrch sypeme grankem nebo čokoládou. Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka